AMBULANTE PEDICURE

Professionele voetverzorging bij u thuis in Nieuwegein-Zuid

Behandelingen & tarieven

Bij ProCert sta ik geregistreerd in het KwaliteitsRegister voor Pedicures (KRP). Hierdoor kunnen mensen met Diabetes en met Reuma een vergoeding krijgen bij de meeste zorgverzekeringen tot een bepaald maximum per jaar. U kunt informatie daarover terugvinden in de polisvoorwaarden van uw aanvullende pakket van de zorgverzekering.

Bij mensen met Diabetes ben ik, door de zorgverzekeraars, verplicht de Simm klasse (risico bepaling) op de nota te noteren. Deze moet bepaald worden door de huisarts of specialist. Ik vraag u dan ook om bij een 1e behandeling, een verwijzing mee te nemen waarop de Simm klasse staat vermeld.

Hieronder vindt u de mogelijke behandelingen. Als u op de behandeling klikt dan klapt deze uit en ziet u precies wat de behandeling inhoudt.

Voetverzorging ook bij Diabetes en Reuma € 33,00

De behandeling begint met de desinfectie van uw voeten. Dikke nagels maak ik eerst dunner waarna de nagels worden geknipt en de nagelomgeving wordt gereinigd. Eventuele ingroeiende nagels, likdoorns of eelt worden zorgvuldig behandeld. Hierna volgt een tweede desinfectie en tot slot een korte voetmassage met voeten crème. Voor iemand met diabetes is het zeer belangrijk om zijn of haar voeten regelmatig te laten onderhouden. Mensen met diabetes hebben sneller kans op voetcomplicaties. Mensen met een reumatische aandoening hebben ook vaak pijn in de voeten. Dus een zachte aanpak is vereist. Eelt en likdoorns ontstaan vaak snel en geven extra pijn. Door ze te verwijderen verminderd deze pijn, ook kan ik met antidruk middelen likdoorns voorkomen. Alle instrumenten worden na de behandeling grondig gereinigd en gedesinfecteerd.

Kort voetonderzoek/ intake € 5,00

Voorafgaand aan de eerste behandeling zal altijd een onderzoek plaatsvinden. Na een zorgvuldige probleem analyse wordt gezamenlijk een behandelplan gemaakt. Daarna volgt de voetverzorging. Hygiënisch, pijnloos en vakkundig.

Nagelbeugel (ingroeiende nagels) € 10,00

Nagelbeugeltechniek kan worden toegepast bij ingegroeide nagels (bolle vorm) en sommige typen krulnagels. In feite is het de enige methode om de groei van de nagel te reguleren en de druk te verminderen.
De diverse beugels verschillen van vorm en materiaal en hebben elk hun specifieke voor- en nadelen afhankelijk van de conditie van de patiënt en de nagel. Het doel is om de nagels weer terug te brengen tot normale pijnloze groei.

Schimmelnagelonderzoek € 25,00

De schimmelnagel, in de volksmond ook kalknagel genoemd, geneest zelden of nooit vanzelf en kan zich langzaam uitbreiden. Het is belangrijk om eerst vast te stellen of er een schimmel in het spel is. Met het certificaat ’Schimmeldiagnostiek’ ben ik in staat een monster te nemen van de aangedane nagel. Dit monster wordt opgestuurd naar het laboratorium van de afdeling Medische Microbiologie van het UMC St Radboud in Nijmegen.
Naar aanleiding van de uitslag van het laboratoriumonderzoek kan een behandelplan worden opgesteld. Het onderzoek zal worden vergoed door uw zorgverzekeraar.
Voor een optimaal resultaat geef ik advies over het te gebruiken middel tegen verdere vorming van schimmels aan de nagel(s).

Pijnlijke drukpunten (vilttechniek) € 3,00

Pijnlijke drukpunten kunnen tijdelijk ontlast worden door het toepassen van viltmateriaal. Deze techniek beschermd een drukplek en verminderd daardoor de pijn. Dit is een effectieve tijdelijke oplossing. Voor langere bescherming is een siliconen orthese stukje aan te raden.

Pijnlijke drukpunten (orthese stukje) € 15,00

Deze geeft voor langere tijd ontlasting aan een pijn- en drukpunt van de voet, zoals bij een likdoorn. Met name aan de tenen of tussen de tenen en voor het reguleren van de teenstand, bv. bij hamertenen.

Nagelreparatie met Acryl € 10,00

Bij gedeeltelijk ontbrekende, gescheurde, kapotte of beschadigde nagels zie je vaak dat de groei niet normaal verloopt. Dit behandel ik door middel van nagelreparatie-technieken, zoals Acryl. Als de gewone nagel groeit, dan 'groeit' de kunstnagel mee, dit geeft ondersteuning en stevigheid aan de gewone nagel.

Handnagels knippen € 8,00

Doordat de kracht in de handen minder wordt is het soms moeilijk om de nagel van de handen te knippen. Dan doe ik dat na de behandeling van de voeten erbij.

Teennagels lakken € 10,00

Handig als er een bijzondere gelegenheid is zoals een feest. Of als u een open schoen wilt aantrekken in de zomer. U wilt uw nagels lakken maar helaas kunt u er zelf niet meer bij! Dan doe ik dat voor u, u hoeft alleen maar zelf de nagellak aan te schaffen.

Voetverzorging met massage € 42,00

Na een professionele totaal behandeling van de voet kunt u genieten van een heerlijke en ontspannende massage van onderbeen en voet (van ongeveer 15 minuten).

Bij verhindering is annuleren van een afspraak kosteloos, mits 24 uur voor aanvang van de oorspronkelijke afspraak kenbaar gemaakt. Binnen 24 uur ben ik helaas genoodzaakt om gereserveerde tijd in rekening te brengen.