AMBULANTE PEDICURE

Professionele voetverzorging bij u thuis in Nieuwegein-Zuid

Vergoedingen

Het is voor clienten met reumatische klachten of diabetes soms mogelijk om een vergoeding te krijgen voor de pedicurebehandelingen. Het hangt van de aard van de klachten af, op welke manier de vergoeding wordt vastgesteld. Daarnaast moet uw pedicure zijn aangesloten bij het KwaliteitsRegister voor Pedicures (KRP). Dat ben ik.

Clienten met reumatische klachten kunnen voor vergoedingen in aanmerking komen bij bepaalde aandoeningen en indien zij een verwijzing hebben van een reumatoloog. Het hangt van uw zorgverzekaar af welke aandoeningen vergoed worden, daarom adviseer ik u contact met uw zorgverzekeraar en reumatoloog op te nemen.

Clienten met diabetes kunnen ook voor een vergoeding in aanmerking komen. Hiervoor is het allereerst nodig dat u een SIMM classificatie ontvangt. Hiervoor kunt u contact opnemen met uw huisarts of diabetes verpleegkundige. Afhankelijk van uw SIMM classificatie kunt u op de volgende manieren een vergoeding aanvragen:

  • Met SIMM klasse 1 kunt u een vergoeding uit uw aanvullende verzekering ontvangen. Hiervoor moet uw pedicure zijn aangesloten bij ProVoet en ProCert. Dat ben ik.
  • Met een hogere SIMM klasse kunt u een vergoeding uit uw basisverzekering ontvangen. Deze vergoeding loopt altijd via uw podotherapeut en daarnaast moet uw pedicure een contract hebben met uw podotherapeut. Deze bepaalt dan het aantal behandelingen waar u recht op heeft op basis van uw klachten. Daarom heb ik een contract met RondOm Podotherapeuten. U kunt contact met hen opnemen op telefoonummer 088-1180500.

Provoet

Omdat ik bij de vakorganisatie ProVoet ben aangesloten, heeft u als client de garantie dat u met een professionele pedicure te maken heeft. Van zo'n pedicure mag u verwachten dat zij volgens de kwalitatieve en hygiƫnische richtlijnen van deze organisatie werkt.

Procert

Procert ontwikkelde het KwaliteitsRegister voor Pedicures (KRP). In het KRP kunnen pedicures zich registreren wanneer zij over de benodigde diploma's beschikken, en daarbij verplichten zij zich om voldoende (accreditatie)punten te behalen door kennisactiviteiten te blijven volgen.